Přístavba rodinného domu Poříčí n. Sázavou

Stávající rodinný dům není pro mladou rodinu s dětmi prostorově vyhovující. Prostory interiéru jsou velmi omezující. Přístavbou bylo potřeba vyřešit nedostatečný prostor obývacího pokoje a jídelny a návrh nové pracovny či malé kanceláře, neboť majitelé domu vykonávají svá zaměstnání z domova. V rámci návrhu se počítá i se zateplením fasády stávajícího domu. Přístavba odlišující se od stávající hmoty domu je pojata jako jednoduchý kvádr. Venkovně je s původním domem přístavba propojena dřevěnou terasou. Díky terase mají majitelé možnost jednoduchého přístupu z obývacího pokoje rovnou na zahradu. Horní patro přístavby využívá rozměrného prosklení k vizuálnímu propojení s okolní přírodou. Fasáda přístavby je navržena s dřevěným obkladem, který bude přirozeně stárnout s domem. Bezpečnostní a konstrukční prvky terasy jsou natřeny kovářskou černí.

datum

2014

typ

rekonstrukce rodinného domu

stav

realizace

celkový pohled na rodinný dům s přístavbou | 1+1 atelier

celkový pohled na rodinný dům s přístavbou

pohled východní | 1+1 atelier

pohled východní

pohled severní | 1+1 atelier

pohled severní

pohled západní | 1+1 atelier

pohled západní

půdorys 1.np | 1+1 atelier

půdorys 1.np

půdorys 1.pp | 1+1 atelier

půdorys 1.pp